Nej tack, gärna framöver.

Jaha, govänner och gott folk. Min vistesle i grythyttan lider mot sitt slut. Med många olika erfarenheter på nacken. Har lärt mig grymt mycket om hur en finare a la carte restaurang fungerar, Man har sett aldelles för lite under gymnasietiden är ett som är säkert, Har tyvärr varit tvungen att tacka nej till att jobba här i sommar, känns jävligt bittert må jag säga. Men i sommar ska jag knega på lottas i stan. Vet inte mycket om stället alls, men sväng förbi och ta en bärs vettja. Utöver det jag har lärt mig yrkesmässigt så har jag lärt mid den sanna innebörden av tristess, hemlängtan och hur högt man värdesätter sina vänner, sin familj, sin flickvän och sin hemort. Men kanske aldrig riktigt visar det så mycket som man borde?
Fredrik och lars var ju här och hälsade på oss, när man blir så glad av att stöta på sina lärare bara för att det är ett bekant ansikte man ser så har man varit borta för länge ;) inget illa menat men :P
Jag och oscar har planerat lite för vårat tack för våran tid här tal. Men inte kommit särkilt långt faktiskt. Vet fan inte hur jag ska kunna tacka dessa människor nog för all tid dom lagt ner på oss, gratis käk och boende.
Även idag, kanske för sista gången. Sends Carl-jan the almighty, Above us els, his reguards to you normal people. Over and out.

lawl

Efter att ha snittat 4 timmars sömn i en vecka med jobb varje dag 15-23 så går vi fullt ut och dygnar. Har helt jävla rubbad dygnsrytm och kan inte vända tillbaka den på ngt annat vis, så here goes. Ska nu försöka spela HoN med en Klappkanon emil thorin som började våran skyperkonversation med, jag citerar: "tjena mannen, brb ska bara kexxa" Wonderfull.
Jag börjar bli sanslöst trött på att veta att folk har kul, medans jag sitter i världens minsta by, med sveriges bästa restauranghögskola, en sjuhelvetes fin restuarang, förbaskat härlig personal och två muppar från norrland på praktik varav en av dessa börjar ha en jävlig hemlängtan.
Efter att ha snittat 4 timmars sömn i en vecka med jobb varje dag 15-23 så går vi fullt ut och dygnar. Har helt jävla rubbad dygnsrytm och kan inte vända tillbaka den på ngt annat vis, så here goes. Ska nu försöka spela HoN med en Klappkanon emil thorin som började våran skyperkonversation med, jag citerar: "tjena mannen, brb ska bara kexxa" Wonderfull.
Jag börjar bli sanslöst trött på att veta att folk har kul, medans jag sitter i världens minsta by, med sveriges bästa restauranghögskola, en sjuhelvetes fin restuarang, förbaskat härlig personal och två muppar från norrland på praktik varav en av dessa börjar ha en jävlig hemlängtan.
Carl-Jan sends his reguards, over and out.

Cha cha bloggen

Var aslänge sedan jag uppdaterade nu. Sitter och lyssnar på metallica och väntar på att få gå på jobbet medans snuskoscar är ledig idag. Lite late news! det gick ju inte så jättebra för daniel på tävlingen hottest chef pga att han fått fel fjälster till korven. Men han löste det snyggt och gjorde järpar, men han fick avdrag på hygien och tid.
Ringde igår till lottas krog i umeå och frågade ifall dom hade något jobb över, han frågade om jag gått restaurangutbildning och sen var det typ klart. Han ringde upp mig idag och sa att jag skulle få jobba ungefär 75% i sommar. Vem sa att det var svårt att få jobb? ;) Så nu kommer jag jobba med linn, (smurfen i vår klass) i sommar.
Börjar tagga hemfärd som fan, Saknar sofia mycket som FAN. Men även småsaker som sin egen säng, kokkaffe, att lira basket med grabbarna i början på våren och vårfisket i stugan. Saknar självklart även min kära familj.
Snart är det studenten och jag känner mig inte direkt lyrisk över detta. Skönt att slippa skolan FOREVER, javisst, men inte så söndertaggad som alla andra verkar. Men jag antar att det kommer ikapp mig snart.
Kanse inte har sagt det någon gång men jag och ogge slipper åka det där jävla bajståget hem, morsfarsan kommer köra ner hit, glida runt lite i hyttan för att få se vad begreppet "dött så in i helvete" betyder i sin fulla bemärkelse. Men det känns i alla fall fruktansvärt tacksamt att man slipper åka tåg hem. Som ni kanske minns så skrev jag i mitt första inlägg i blogger evvah att vi delade kupé men nå jävla tatuerad mcknutte som va livsfarlig.
Mest bara för att retas med sofia så kan jag säga att jag har klurat ut vad hon ska få i present när hon fyller år. Puss på dig gumman.
Anton har ringt och erbjudit mig att vara maskot för deras bränbollslag på yran. Arbetsbeskrivningen var enkel, Jag citerar "Du behöver bara klä dig som en bonde, vara dyngrak och dela ut råa potatisar" Men jag kommer inte vara på någon brännbollsyra eftersom det är dagen efter jag kommit hem och känner för att dela helgen med sofia och familjen. Så nu vet ni det alla eventuella besökare ;) håll er tills på lördag iaf.
Carl-jan sends his reguards, over and out.

skitdag.

Har haft en jävligt värdelös dag tbh. Ingen speciell orsak, bara trött och less. Har förövrigt fått reda på att en av mina kära hanledare Ann-Louise har fått reda på den här bloggadressen så det är väl bäst man håller sig i skinnet då och inte skriver något olämpligt. Ann-Louise är grythyttans egna Crazy-catwoman. Hon har 5 katter. Lite snålt med tanke på att hon är en crazy-catwoman, dessa brukar ju sitta på typ 200 ovårdade katter. Menmen. Hon är förövrigt snällast och mest pedagogisk av alla på gästis iaf! (hon bad mig skriva något snällt om henne)
Det börjar dra ihop sig till hemfärd snart och jag och oscar har gjort klart våran praktik och överlevt. Gud se skönt.
Förra veckan var lite av en kändisvecka när både den käre Carl-Jan, som alltid hälsar till er alla via den här bloggen. Var och åt. Söndagen samma vecka så står jag och gormar på i köket och kollar ut på bruncbuffén genom det lilla fönstret och sket typ ner mig när jag såg Leif Mannerström stå och lasta på äggröra på tallriken. I min lilla hjärna var det rätt coolt.
Har spenderat ungefär 2 timmar idag till att planera ett icensatt dödsfall till oskar, han stryker in på gästis och ska käka lunch och har drattat datorn i golvet med dongeln i och knäckt fanskapet. Passande nog så har mitt internet just tagit slut och vi bestämde oss för att samsas om hans internet den sista tiden. Så när han kvaddade sitt och mitt inte var påfyllt, så kunde vi inte fylla på mitt heller eftersom vi inte hade tagit oss ut på internet. Men på något jävla vänster lappade den jävla tjommen ihop dongeln och nu samsas vi om hans internet.
Har förövrigt tänkt länka en låt som jag dog en smula av skratt när jag hörde. Vilken jävla synk dom har lyckats med. http://www.youtube.com/watch?v=kspPE9E1yGM
Crazy-Catwoman and Carl-Jan sends his reguards.

Goddagens

Idag har varit en väldigt intressant dag, jag kom vid 5 i åtta imorse precis som vanligt till jobbet. Punktlig som vanligt. Hur som haver så reagerar jag över att stället ser helt dött ut, men orkar inte fundera något mer över det utan slår in koden till personalingången och kastar upp dörren. Larmet börjar tjuta och jag, trött och jävlig stog med dörren uppe i typ 15 sek och fattade nada. Drog igen dörren och stod funderade på om det var något annorlunda med denna dag. Hade inte fått någon info om det så jag stod bara och väntade på att någon skulle dyka upp, securitas, någon annan anställld eller vad som helst hade underlättat min situation. Jag brukar alltid vara före dom ordinarie kockarna med några minuters marginal, så även denna dag. Till slut kom anders lunkande och sa att jag gjort rätt som gick ut igen. Sen kommer en kvinna från receptionen och har larmat av. varken städ eller frukostvärdar hade börjat vid 5 som de brukar utan var lediga för hotellet var tomt på gäster. Larmet hade gått till sekuritas men dom ringde receptionen och frågade om det var nå vajsing istället för att bränna dit för att hitta en ensam, stor, rädd nallebjörn i svart onepiece som löst ut larmet. Tacka fan för det.
Har hyvlat mig med mandolinen idag i fingret också, blev bara en skråma men jag blöder ju som en gris så fort något rör mig så jag bytte plåster typ 4 gånger.
Har även fått reda på att våra kära lärare kommer hit och hälsar på oss, blev sjukt nöjd att om skulle ta sig den tiden att göra det bara för våran skull. Kom sedan på att bananiel lindgren (känd från teve och lärarnas guldgosse) ska tävla i den här byn uppe på högskolan på det datumet lärarna kommer. Otippat att det inte bara var för min och ogges sull.
Bakade för några dagar sedan en tårta och ställde in i personalkylen, snäll som jag är. Finner nu att i slutet på veckan så har det försvunnit ungefär 2 bitar, en av dessa har jag tagit själv. Kanske inte är den bagare jag alltid trott mig vara, Eller så tyckte dom att den var för fin för att ätas. Jag tror mer på alternativ 1.
Carl-jan sends his reguards, over and out!

Världens mest aktiva bloggare.

Cha Cha bloggen! sitter ich väntar på att sofia ska ringa. Jag och min käre vän the man made of cheese and love. Hampus och jerry dök förbi på en litn kort visit över helgen och var med om en hel del äventyr. Fråga dom gärna om dessa bravader, Dom for ut på en promenad och skulle leta fest, kom tillbaka timmar senare, vettskrämda, med varsin pinne, en chiffersten formad som en mäniska och en grogg. Har aldrig sett två så rädda människor förut. En av praktikanterna här utäver mig själv och TMMOCAL har dragit tillbaka till skåne. Och då stiger ansvaret och vi får mer arbete! Börjar ha lite hemlängtan, får snart min onepiece hit <3. Saknar min sofia så sjuuult myclet, men halva tiden har gått och jag stortrivs här med mina överordnader i köket. Är ganska imponerad av tarja som jobbat på gästgivaregården i 37 år, Som servitris och frukostvärdinna. Har jobbat Brunch idag och haft tårtbakartävling. Sofia var enväldig och opartisk jurry och jag vann! HAHA :). Vi hade samma grund men olika dekorering. Bifogar bilder på facebook imorgon. Kommer även lite mer bilder då också på hur vi lägger här och metoder som används för att allt ska se exakt likadant ut när det serveras. Imorn är jag ledig och kära mormor fyller år, sofia bad mig hälsa grattis till henne men var ändå 99% säker på att jag skulle glömma det, vilket påhopp. Nu ska jag avrunda det här lilla inlägget och går och lägger mig! Vill infomera om att sofia ringde under tiden detta skrevs och har tagit drygt 1 timma att färdigställa. Lustigt vad man kan vara dålig på att multitaska!
Carl-jan sends his reguards, over and out!

RSS 2.0