CHA CHA BLOGGEN

För några dagar sen när jag kom till jobbet på morgonen vid 8 tiden, trött som bara den och inte särskilt motiverad, Så hittar jag mina kläder ihopdragna med sånna där rackarns ståltrådar man drar ihop sopsäckar med. Det var den gode Anders som spelat mig ett spratt. Förjävla roligt när man är trött utav fan, fick spendera första tio minuterna av arbetsdagen åt att tvinna ut dessa för att sedan byta om.

Som det verkar så får jag och oscar besök i helgen av Hampus eriksson (god of douchebags), hans kusin och min käre tremänning jerry bäckström. Då blir det fest!

ska få låna ett metspö av anders i veckan och funderar på att kila ner till sjön att meta, han lånade ut det endast för att jag ska fiska mört till honom att ha som bete. Idag har the man made of cheese and love legat i solen och bränt sig, win! Och vi har även suttit ute på BRON och ätit glasstårta, gött som fan. Det är lätt 20 grader varmt här på dagarna, helt galet. Saknar kylan, myggen och sofia såklart! Anledningen till att jag skrev BRON med stora bokstäver var att alla här kallar det trapp, Det heter bro.

Fick även veta igår att en jag jobbar med, som heter ann-louise känner Björn Starrin AKA pölsa från smala sussie, Han har varit hennes kavaljer på ett bröllop där micke 13 var toastmaster! så jävla grymt.

Veckans uppdrag: Döp om ALLA era kontakter på telefonen som heter oscar till the man made of cheese and love. Eller bara oscar nymans, What so ever.

Carl-jan sends his reguards, over and out


Småkakor.

Idag har jag bakat småkakor hela dagen, och i mitt lilla huvud så har jag räknat ut att jag bakat lite drygt 1400 kakor. Detta är inget skämt, jag är så äcklad av kakor just nu. Orkar inte skriva något igentligen, ville bara beklaga mig lite!

Äntligen måndag äntligen!

God eftermiddag skulle manväl kunna säga så här vid 12 tiden. Dagen började med frukost som de flesta andra dagar och sen körde jag igång med p-maten som var mitt ansvar idag, gjorde skinksås och pasta, tänker inte skriva mängder eftersom vi gör saker i ganska stor skala, är man normalbegåvad så går ju en sån där sak att höfta ihop på några flitiga minuter. Efter p maten var lagad och uppäten så skulle jag sätta en deg för vaniljdrömmar. Receptet låg på 50 kakor och skulle gångras med 10. Men jag hann inte baka dessa kakor, men lämpligt nog så klev the man made of cheese and love på sitt skift lagomt i tid för att göra det. Så idag har oscar bakat runt 350 kakor och det finns ännu deg kvar. Jag gick hem vid halv 4 och gick tillbaka till gästis (gästgivaregården) för att käka middag, Då står fortfarande vår kakhjälte och bakar ut dessa fanskap. Fick mig en utskällning av oscar och åt samma middag som jag åt till lunch, min egen skinksås och pasta, dom hade adderat lite tomater och diverse, dom latmaskarna.
Albins heavenly skinksås:
Du behöver!
kassler/skinka
Tomat,
grädde
mjölk
lök av valfri sort, förslagvis gul.eller purjo
Chilisauce
Salt, peppar och kärlek.
Tärna skinkan, skala tomaten hacka löken i valfri storlek. Stek dessa i smör eller olja i botten på en kastrull och tilsätt sedan grädde och mjölk. smaka av med chilisauce, salt, peppar och lite kärlek. Tips från coachen: I en sån här pastasås kan man kasta i nästan vad som helst, paprika, brieost, champinjoner eller vad man hittar i kylen. Men ingridienserna ovan brukar funka bra.
Nattkarrë a'la grythyttan.
En bit karré, alltså ett helt stycke kött, ingen skiva.
fänkålsfrön
grovmalen svartpeppar och salt.
ljus sirap.
Stöt svartpeppar och fänkålsfrön i mortel ganska grovt. Vänd runt karrén i sirap och strö på rikligt med fänkålsfrön och peppar. Baka av i ugnen över natten på 66 grader, helst i vacumpåse eller tätt ansluten med plastfolie tills köttet håller en innertemperatur på 66 grader. Servera gärna med ugnsrostade potatishalvor, Sås till kan igentligen vara vad som helst men här serveras en örtcreme till gjord på creme fraiche, philadeplhiaost, ängsyra, gräslök, färsk timjan, dill och lite andra örter :) ta det ni har. mixxa till en slät och fin creme och spritsa lite på tallriken, Får ni ett stycke griskött mörare och saftigare än vad denna karré är så ska ni ha all cred!
Slänger in ett dagens citat också!
"Helvetet kanske inte finns, helvetet kanske bara ät när man tvingas se sina far och morföräldrar äta en smörgås och andas genom näsan under tiden"
By Jim Carrey.
Carl-jan sends his reguards, over and out.

Ledig dag

Har inte gjort något idag för att vara exakt, :) spelat lite HoN med emil och varit förbannad över att min dator inte fungerar som den ska, skärmen är fucked up as hell så jag kanske blir dålig på att blogga i framtiden, god knows.
Döm om min förvåning när jag kollade garderoben utanför toan och finner en Carmen pro line silverado 1400! vilket är en hårtork! winner winner chicken dinner. Carl-jan sends his reguards, over and out.

Förseningar förseningar!

Har varit lite slö på updates men tänkte försöka gottgöra med detta inlägg! Igår fredag fick jag och oscar eget ansvar, vi fick lägga och skicka ut amuse! (aptitretare) i form av creme vichyssoise, vilket är potatis och purjolökssoppa. Och även lägga osttalrikarna till avsmakningsmenyn. bresjö hårdost, brända mandlar, nyponcreme och nyponpulver! Imorn är jag ledig så väckaren står på klockan 11, göttare mos får man fan vispa länge! tänkte följa lite matbloggares exempel och skicka ut några recept via bloggen också :) bilder på just maträtterna har det inte blivit än men det kommer det med.
The man made of cheese and love jobbar imorn och har gått och lagt sig, mesig som han nu är. Idag har jag jobbat 9-18 och har mestadels preppat för grythyttans brunch som dom kör på söndagar, har även skurit fudgekola i en dryg timme vilket var det segaste jag gjort hittils på praktiken, notera då även att jag inte har någon tv på rummet och att man hör sina egna fotsteg eka när man går här på kvällarna, det jag vill komma till är att stället är ganska dött.
Dagens recept:
1 burk kondenserad mjölk
5 dl grädde
4 dl hallon
Florsocker
Koka den kondenserade mjölken (hela konservburken) i 4 timmar, låt svalna och öppna sedan burken, resultatet av detta blir en väldigt krämig och god kolasås. Blanda denna med lättvispad grädde. Passera hallonen genom en finmaskig sil och tillsätt florsocker efter behag, en rätt syrlig sås kan vara en bra avrundning på denna dessert. Sätt cremen av kolasås och grädde i små skålar och servera hallonsåsen till eller ripla på lite innan du serverar. Riv gärna lite vit choklad över.
Denna kondenserade mjölk som man kokar kan också användas som vanlig kolasås till glass eller vad som önskas.
Dagens citat:
“Love may not make the world go round, but I must admit that it makes the ride worthwhile.”
Sean connery.
Carl-jan sends his reaguards, over and out.

Genombrottet!

Idag har praktikantgörat äntligen nått en vändning! fick inte bara skala lök idag utan fick även lägga tallrikar på lunchen, hade lite över 60 lunchgäster idag så det var kul! the man made of cheese and love är och jobbar och har sig, saknar han lite.. Glömmer han min mat på jobbet så spyr jag på honom. Igår hade vi ett trevligt litet födelsedagskalas ute på verandan som inkluderade musik, folköl och chips! det var allt för mig! Carl-jan sends his reguards, over and out.

Uppdatering!

Bifogar en bild på universalverktyget jag gjort med mina bare hands made of steel and awesomeness, som jag ämnar äta min middag med! Bifogar också tilvägagånssätt!
1. Köp en valfri dryckesburk
2. ta fram dina bare hands made of steel and awesomeness
3. ha sönder burken på valfritt sätt. (förslagsvis händerna)
4. böj och bänd ditt universalverktyg till en form som passar dig, vik sedan in kanterna för att minimera riskerna att skära dig i truten när du äter.
5. Enjoy your meal!

Birthday

Firade födelsedsmorgonen med att kliva upp halv 8 och klä på mig och gå på jobbet! har jobbat 8-17 precis som igår, Har inte haft mycket att göra idag så vi har slasat runt och preppat. The man made of cheese and love hade lämnat en liten överraskning åt mig när jag kom hem eftersom han började senare än mig och hade chilat iväg till lanthandeln. Jag har även unnat mig lite födelsedagspresenter, Norrlands guld 3,5, Sour cream and onion chips och en gille jordgubbsrulltårta. Tog hem ceasarsallad idag från jobbet till middag men kom just på att vi inte har några bestick. Det löser sig säkert.. Har även tagit ett kort på kåken vi bor i.

Jag och min gode vän the man made of cheese and love fick veta idag att det finns en pub här och typ över 500 studenter i byn så man kanske drar sig dit ner någon helg och socialiserar och i bästa fall slipper stryk för att man inte förstår vad dom säger, trög norrlänning som man nu är!
Det var nog allt för idag detta, Carl-jan sends his reguards, over and out.

Starting fresh!

Har tagit mig i kragen och gjort en blogg nu, tanken är att blogga om praktiken men vi får väl se om den hålls vid liv. Kommer lägga ut lite bilder men bara det som har med inläggen att göra. Annat hittar ni på facebook där jag ska göra ett album.
Vi börjar från början!
Jag och Oscar AKA the man made of cheese and love sökte oss söderut på praktik och fick svar från grythyttan som erbjöd boende och tre mål mat om dan. Resan började från Umeå östra tågstation mot stockholm. Väl inne i våran Liggkuppé som jag hade väntat mig skulle vara lite mer exklusiv så stötte vi på våran roomie, en våldsamt tattuerad medelålders herre med hells angels tröja som gärna surrade i telefonen om klubbar, att skicka folk i graven och en och annan snubbe som låg risigt till. Sov inte så gott den natten.
Efter diverse timmar med Sen Jämt (sj) så anlände vi i stockholm och missade tåget till örebro och fick vänta i typ en och en halv timma på nästa tåg. Dock så fick vi värdecheckar för förseningen och käkade frulle på burgerking, Winner winner chicken dinner! hoppade på tåget till örebro och delade vagn med diverse folk som hade hundar och katter med sig, någon typ av allergivagn i suppose, passade mig och ogge utmärkt eftersom vi båda är allergiska. Vi bänkade oss i vänthallen på örebros centralstation eftersom nästa buss gick om 3 timmar till grythyttan. Väl framme på hyttan så fick vi oss en rundvandring och nycklarna till vårat boende (mer om det sen) Kastade in packningen och gick upp till restaurangen igen och käkade mat och återvände sedan till rummet.
Boende:
Vi bor i något som kan liknas vid en rymlig lägenhet i ett stort grönt spökhus med 3 sovrum, varav 2 av dom ockuperades av mig och the man made of cheese and love. Det tredje är obebott med tanke på att det står en 90:S säng där och i dom andra 2 master beds. Vi har inget kök eller kyl eller dylikt men vi äter 3 mål mat om dagen på grythyttan. Oavsett vilka tider vi jobbar. Nedan ser du mitt master bedroom!
Grythyttan:
Grythyttan skulle jag iaf rubricera som en konfernsgård, dom erbjuder mat, boende, bar, konferens, vinprovningar och diverse upplevelser. Dom har en stor jävla vinkällare som innehåller över 7000 flaskor. Har inte varit ner dit än men dom har även en ostkällare där dom lagrar sina egna ostar, tog dock inte några bilder där för det var inte så välfyllt, väntar på tillfälle. Bifogar dock ett gäng bilder på stället!
Carl-jan:
Är en vinkännare, snobb och professor inom matkonst (?). Han har varit chef för grythyttans gästgivaregård men är inte det längre. I trädgården finns en Byst föreställande Carl-jan och i salongen en målning av honom i medeltida kläder.
Imorgon fyller jag 19 och spenderar mina sista timmar som artonåring att uppdatera er. Vilket är en jävla uppofring.
Nu blev det här ett förjävla lång inlägg menmen, ni kan nog vänta er mindre i framtiden. Carl-jan sends his reguards, over and out.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0